Frissen Zalából

2021.04.13. 09:00

Szív alakú kupakgyűjtő edényt telepítenek Kistolmácson – egy SMA beteg kisfiúnak segítenének

Egy Vas megyei kisfiú, Horváth Noel SMA II-ben, vagyis gerinc eredetű izomsorvadásban szenved. A gyermek gyógyítása érdekében országos kupak- és alumíniumdoboz-gyűjtő akció indult, melyhez a kistolmácsiak is csatlakoztak.

Benedek Bálint

Birkás Zoltán és Birkás Zoltánné a gyűjtősziget helyét mutatják a település szívében Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A Facebookon indult kezdeményezés egyre népszerűbb, sokan segítenek a hulladékok begyűjtésével a gyermeken. Ezért Birkás Zoltán polgármester és felesége, a gyűjtés egyik segítője, Birkás Zoltánné eldöntötték, szeretnének a településen egy kupakgyűjtő szív alakú edényt telepíteni.

Birkás Zoltán és Birkás Zoltánné a gyűjtősziget helyét mutatják a
település szívében Fotó: Szakony Attila

– A kupakokat és dobozokat a Pest megyei Tinnye településen ledarálják és újrahasznosítják, az ebből befolyt összegből pedig támogatják a kisfiút – mondták. – Egy vasi önkéntes tűzoltó egyesület vállalta, hogy elszállítja a környékbeli településeken összegyűlt hulladékot. Szerencsére egyre több ilyen kupagyűjtő szívet látni országszerte. Zala megyébe is kerültek már, most környékbeli vállalkozók összefogásának köszönhetően készülhet el, mintegy felajánlásként a kistolmácsi verzió. Ráadásul tudomásunk szerint alumínium gyűjtőedényből egyelőre még nincsen az országban, ám most stílusosan a településünk szívében, a Petőfi utca mellett helyeznénk el.

Hozzátették: a hulladék újrafelhasználásának egyik legnemesebb módja az, hogy a kupakokból és dobozokból befolyt összeget jótékony célra fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában