Frissen Zalából

2021.04.18. 09:55

Közel egy milliárd forintból valósul meg Lentiben a zöldváros program

Közel egy milliárd forint értékben valósul meg a településen a zöldváros program, melynek látványos eleme a Kossuth úton a kortárs közpark és az ott található felirat a város nevével.

Korosa Titanilla

A napokban a sajtó részére szerveztek bejárást a beruházás területén, melyen Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Horváth László, a város polgármestere vett részt.

- A zöldváros projekt beleillik Lenti távlati elképzeléseibe, hiszen szeretnénk, ha valóban zöld lenne a város és igyekszünk hangsúlyozni azt a jelleget, ami körülveszi a települést, vagyis azt az érintetlen természeti környezetet, ami miatt sokan látogatnak ide és élnek itt szívesen a helyiek – fogalmazott Horváth László. – A projekt keretében a régi temető területét kortárs közparkká alakítottuk át. Ide több gyalogos- és kerékpárút csatlakozik be, melyek szerves kapcsolatot létesítenek a városközponttal és több ezer négyzetméter zöld felület található. Helyet kapott egy Lenti felirat is, ahol bizonyára többen szívesen fényképezkednek. Minden betűnek külön funkciója van: az L betű okospad, az E betűben lesz egy képkirakós játék, az N-ben csúszda, a T betűben hinta, az I betű pedig infópont. Elkészültek már a gyalogutak, a füvesítés, kikerültek a térbútorok, a kerékpártárolók, illetve visszahelyeztük azokat az emlékműveket és szobrokat is megújítva, melyek korábban is itt álltak.

A cél, hogy a városközpont és a gyógyfürdő, illetve a dél-nyugati városrész kapcsolatát fejlesszék. Ennek megfelelően a Kossuth és a Táncsics utak környéke is megújul, itt jelentős, a közlekedést segítő felújítások folynak.

 

Vigh László a zöldváros programot az emberrel hasonlította össze.

-Gyakran mondjuk, hogy milyen fontos, hogy megőrizzük egészségünket és a tüdőnk ép legyen, hogy ne kapjuk el például most a koronavírust – fogalmazott a politikus. – Amikor zöld városról beszélünk, akkor a város tüdejéről beszélünk, arról, hogy mennyi zöldfelületet tudunk megtartani, kialakítani. Ebben a parkban több mint egy hektár ez a terület. Lentiben sokat tesznek azért, hogy ezek a felületek szépek maradjanak, így a városba érkezőket igazán szép látvány fogadja és ezzel jó benyomást kelt a település az erre járók, vagy akár a gyógyfürdőben, a szállodában vendégeskedő turisták körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában