Frissen Zalából

2021.04.03. 13:10

Hiába dübörög a járvány, húsvét miatt megteltek a zalai boltok (fotó) – frissítve

Olvasónk az egyik keszthelyi bevásárlóközpontnál fotózta le, mennyien vannak.

zaol.hu, PA

Fotó: Olvasó

A vírus nem foglalkozik azzal, hogy húsvét van, ezért mindenki ünnepeljen a lehető legszűkebb családi körben – mondta pénteken az országos tisztifőorvos. Müller Cecília azt kérte a lakosságtól, hogy az ünnep idején is nagy fegyelmezettséggel tartsa be a koronavírus-járvány miatt hozott szabályokat.

Ezt a figyelmeztetést azonban sokan nem veszik komolyan, pedig a mai adatok is mutatják, hogy a harmadik hullám minden eddiginél veszélyesebben dübörög és szedi áldozatait.

https://www.zaol.hu/orszag-vilag/muller-cecilia-nagy-fegyelmezettseget-ker-a-lakossagtol-husvetkor-5084314/

Az emberek megrohamozták a boltokat, alig találni parkolóhelyet az áruházak közelében. Ez látszik keszthelyi olvasónk fotóján is:

Fotó: Olvasó

Zalaegerszegen sem jobb a helyzet:

Fotó: Facebook/Zalai utak „királyai”

Te is küldenél nekünk fotót? Várjuk a [email protected]-ra!

Nagykanizsáról jelentjük

Szombat délelőtt még egy utolsó, elkeseredett támadást indítottak a vásárlók a boltok ellen, a dél-zalai városútjain csak lépésben lehetett haladni, az üzletközpontok parkolói dugig megteltek. Délutánra valamelyest csökkent a nyomás, jóllehet még 14 óra környékén is nagyon sokan jöttek ki a boltokból tömött kosarakkal.

Fotó: Gergely Szilárd

- A húsvéti ajándékokat már korábban beszereztem, a sonkát és a tojást is jó előre megrendeltem, így ma már csak kisebb apróságokat, kenyeret, tormát, felvágottat, üdítőt kellett vásárolnom – mondta Hetei Olivér, aki bevallotta: hiába időzítette a vásárlást szombat délutánra, sokat kellett várakoznia a pénztárnál.

- Csütörtökön még dolgoztam, így csak ma tudtunk eljönni a családdal, hogy mindenkinek beszerezzük a húsvéti ajándékot – mondta Léránt Enikő, aki fiaival és férjével a sportboltokat járta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában