Frissen Zalából

2021.04.22. 14:15

Évek óta Zalakaros az ország egyik legbiztonságosabb városa

Novák Ferenc polgármester a rendőrség, illetve Szent György napja alkalmából köszöntötte csütörtökön a zalakarosi rendőrőrs 20 fős állományát.

Horváth-Balogh Attila

Az állomány nevében Sági János rendőr alezredes, a Zalakarosi Rendőrőrs parancsnoka (jobbról) fogadta Novák Ferenc köszöntését

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Magyarországon 1992 óta Szent György napján, április 24-én tartják a rendőrség napját. Ennek kapcsán szép hagyomány, hogy a településvezetők köszöntik a rendőrség helyi erőit. Így jár el évek óta a fürdőváros első embere is. A járványvédelmi előírások miatt a köszöntésre ünnepség nélkül került sor: Novák Ferenc polgármester levélben fogalmazta meg gondolatait, melyet Sági János rendőr alezredes, őrsparancsnok tolmácsol az állomány tagjainak. A levél kíséretében egy-egy üveg város borával is kedveskedett a Zalakaroson szolgáló rendőröknek a településvezető, aki úgy fogalmazott: az esztendő minden napján megbecsüléssel és bizalommal tekintenek az itt dolgozók hivatására, ugyanis az elmúlt években végzett munkájuk nélkül a fürdőváros nem lenne hazánk egyik legbiztonságosabb települése.

Az állomány nevében Sági János rendőr alezredes, a Zalakarosi Rendőrőrs parancsnoka (jobbról) fogadta Novák Ferenc köszöntését Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Hozzátette, Zalakaros vezetése számára a közbiztonság nem csak a számtalan turista jelenlétének felügyelete szempontjából fontos, hiszen az itt élő lakosság is szeretné magát biztonságban tudni. S az elmúlt évek statisztikái és beszámolói azt tükrözik, hogy a rendőrség munkája mindkét vonatkozásban nagyon eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában