Frissen Zalából

2021.04.24. 06:50

Csácsi Állatsimogató: Az oroszlán és tigris mellé kenguru is érkezhet

A Csácsi-­hegyen található Állatsimo­gató tegnap újabb, az itt tartott állatok etetését segítő adományt vehetett át. Ezúttal a helyi Fidelitas szervezte gyűjtés nyomán.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Illés Boglárka és Vigh László az adományozás után, az emuk lakhelyénél Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A zöldségekből, száraz állat­eledelekből, valamint 115 ezer forintból álló adomány átadásakor jelen volt az Állatsimogató – pandémia miatti látogatási tilalommal összefüggésbe hozható – gondjait az elmúlt hónapokban fokozottan figyelemmel kísérő Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Illés Boglárka, a Fidelitas országos elnöke és Szilasi Gábor, a zalaegerszegi Fidelitas-csoport elnöke.

Mindhárman hangsúlyozták, hogy az állatvédelem kiemelt jelentőséggel bír az ifjúsági szervezet karitatív tevékenységei között, különösen akkor, ha olyan vállalkozással találkoznak, mint amilyen – az egykor számos hírneves cirkuszban artistaként dolgozó – Kovács Zoltán által vezetett zalaegerszegi gondozóhely. Ahol jelenleg mintegy 100 – köztük több, ezen az éghajlaton különleges – állat él.

Dr. Illés Boglárka és Vigh László az adományozás után, az emuk lakhelyénél Fotó: Katona Tibor

Elhangzott: az itteni állatok etetése havi közel 700 ezer forintba kerül, ráadásul a gyógyításukra is áldozni kell, hisz több védett és beteg állatot is befogadtak. Dr. Illés Boglárka azoknak is köszönetet mondott, akit részt vettek az adomány összegyűjtésében, beszélt a középiskolásoknak szóló, az állatmenhelyeket megismertető kampányról, nagyra értékelte az Állatsimogató fenntartóját, s mindenkit buzdított a további támogatásra. Szilasi Gábor a városi szervezet nevében a partnereknek is háláját fejezte ki.

Kovács Zoltán, az egy hektáron elterülő Állatsimogató vezetője elmondta: állatkerti minősítéssel is rendelkeznek, cserével tervezik újabb egzotikus állatok beszerzését, az oroszlán és tigris mellé többek között például zebrát és kengurut is szeretnének hozni, hogy a zalaegerszegiek minél több, távoli vidékeken honos állattal ismerkedhessenek meg, amikor majd látogatható lesz a gondozóhely. Melynek különleges küldetése, hogy a cirkusz világából kikerülő állatokat is befogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában