fejlesztés

2021.02.11. 15:09

Szeptemberre elkészül a tornacsarnok – Bokrétaünnep a Dózsa-iskolában

Bokrétaünnepet tartottak szerdán a Dózsa György Általános Iskola épülő, C+ besorolású tornacsarnokánál. Az 1,25 milliárd forintos beruházást várhatóan ősszel fejezik be.

Mozsár Eszter

Az ünnepség résztvevői balról jobbra: Pacsa András, Kajári Attila, Vigh László, Sárfalvi Péter, Balaicz Zoltán, Böjte Sándor Zsolt, Benke Gábor

Fotó: Katona Tibor

A résztvevők először felkötötték a bokrétafára a szalagokat, majd megtekintették a tető alá került épületet. Az ünnepségen résztvevő Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: ezek a fejlesztések azt jelzik, hogy a magyar sport sikeres pályán halad. Bár sokak életét negatívan befolyásolta a koronavírus-járvány, ám az építkezések nem álltak le. Jelenleg hazánkban 250, az egerszegihez hasonló beruházás zajlik. Beszédes az is, hogy 2010 óta megduplázódott Magyarországon az igazolt versenyzők száma. Ennek egyik legalapvetőbb feltétele az infrastrukturális háttér biztosítása.

Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón a városrészben zajló, illetve közelmúltban befejezett fejlesztéseket sorolta. A polgármester emlékeztetett, hogy 2020 nyarán átadták a 324 millió forintból megújult Dózsa-iskolát, az intézmény modernizálása a csarnok építésével most tovább folytatódik. A hatszáz diáknak jelenleg egy régi tornaszobában tartanak testnevelés órákat, ezért fontos, hogy minél előbb méltó környezetet biztosítsanak számukra.

Az ünnepség résztvevői balról jobbra: Pacsa András, Kajári Attila, Vigh László, Sárfalvi Péter, Balaicz Zoltán, Böjte Sándor Zsolt, Benke Gábor Fotó: Katona Tibor

Vigh László országgyűlési képviselő szerint Zalaegerszeg az állandóság és a kiszámíthatóság mintapéldája. Az utóbbi évek tudatos fejlesztései során meghallgatják a közösségi igényeket, így történt a Dózsa-iskola esetében is. A sportlétesítmények és a kötelező mindennapos testnevelés órák a fiatalok egészséges életre való nevelését segítik elő, ezért nagy jelentőséggel bír minden ehhez hasonló beruházás.

Az iskolát fenntartó Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, Kajári Attila beszédében a bokrétaünnep 14. századig visszanyúló történetét, annak jelentőségét ismertette. Kiemelte azt is, hogy a várossal közösen számtalan közoktatási intézmény felújítását, renoválását felügyelték. A jelenlegi beruházással kapcsolatban elmondta, ősszel már a mai kor követelményeinek megfelelő, lelátóval, vizesblokkokkal, öltözőkkel, elsősegélyhellyel ellátott létesítményben mozoghatnak a gyerekek. Az új tornacsarnok az esélyegyenlőséget figyelembe véve akadálymentesített lesz, mondta a tankerületi igazgató.

 

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő elmondta, a városrészben ötszáz méteren belül jelenleg három sportlétesítmény felújítása zajlott, zajlik. Végül megköszönte, hogy a terveknek megfelelően jó ütemben halad a munka. Reméli, hogy 2021 decemberében már a felújított, modern tornacsarnokban tarthatják az iskolai alapítványi bált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában