A biztonságos átkelést segítik

2021.01.19. 12:00

Zebrazászlókat tettek ki Nagykanizsán a Teleki útra

A Teleki úton ismét zebrazászlók segítik a gyalogosok biztonságos átkelését a zebrán. A kezdeményezés ezúttal ismeretlen, jótékony civileknek köszönhető.

Szabó Zsófia

Inkognitóban maradt, aki kitette a zászlókat Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Másfél éve beszámoltunk arról, hogy a város több pontjára, a forgalmas gyalogátkelőhelyekhez fényvisszaverő csíkokkal ellátott zászlókat helyezett el a Thúry Vitézlő Oskola csapata. Az Amerikából átvett gyakorlatot azért próbálták meghonosítani a városban, hogy a gyalogosok nagyobb biztonságban érezzék magukat. Vörös András, az oskola vezetője akkor elmondta: jelzőlámpa nélküli zebráknál helyezték el a zászlókat, hogy az úttesten történő átkeléskor kezükben tartsák az emberek, mert úgy jobban észreveszik őket az autósok. Nem sokáig maradtak azonban a rendeltetési helyükön a zászlók. Egyszer csak hűlt helyüket találták, ismeretlenek ellopták a lobogókat.

Inkognitóban maradt, aki kitette a zászlókat Fotó: Szakony Attila

A napokban ugyanakkor ismét felbukkantak Nagykanizsán a zebrazászlók, mégpedig a Teleki úton, amely a város egyik legforgalmasabb útszakasza. Ezúttal nem a Thúry Vitézlő Oskolát dicséri a program.

– Mi sem tudjuk, ki helyezte ki a zászlókat – mondta Vörös András. – Nagyon örülünk azonban annak, hogy vannak, akiknek fontos embertársaik biztonsága, köszönet illeti őket. Jó lenne, ha minél többen használnák a zászlókat, amikor átkelnek a zebrán. A zászló segíti azt, hogy az autósok könnyebben észrevegyék a gyalogátkelőhelyen közlekedő embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában