Béremelés is lesz

2021.01.21. 07:00

A kikötők maradhatnak a Bahartnál

Egység formálódik abban, hogy változatlanul a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) működtesse a tó körüli vitorláskikötőket. Az egyeztetések során béremelésről és a hajópark megújításáról is szó van.

Péter B. Árpád

Mint megírtuk, a vitorláskikötők bérbeadására vonatkozó pályázat visszavonását kezdeményezte a Bahart igazgatósága, miután Witzmann Mihály somogyi honatya erre tett javaslatot. Manninger Jenő, a Nyugat-Balaton és Kelet-Zala országgyűlési képviselője Face­book-posztjában jelezte, támogatja mindezt.

Időközben Witzmann Mihály közzétette, miről egyeztetett Veigl Gáborral, a Bahart új vezérigazgatójával. Eszerint a cég ismét napirendre veszi a vitorláskikötők bérbeadását, és vizsgálják annak lehetőségét, hogy azokat változatlanul a társaság üzemeltesse. Az is kiderült, jól halad a két-két új komp és utasszállító katamarán beszerzésének előkészítése.

Witzmann Mihály bejelentette, a pandémia okozta kihívások ellenére is lesz béremelés a Bahartnál, és bevezetik a teljesítménybónuszt. A hajósok és a műhelyes állomány tagjai januártól több mint 10 százalékkal nagyobb összeget kapnak kézhez, mint korábban. Ezzel párhuzamosan megkezdődik a hajópark részleges felújítása.

A Bahart különleges évre készül, hiszen fennállásának 175. jubileumát ünnepli idén a balatoni hajózás. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, méltó eseménysorozattal készül a társaság, ősszel például látványos hajófelvonulással és színes programokkal várják a hajózni vágyókat a Balatonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában