Jön a pálosok busza

2020.10.15. 13:00

Iharoson lesz látható a vándorkiállítás

A hétvégén negyedik alkalommal rendezik meg a településen a Fehér barátok emlékezete térségünkben című rendezvényt.

Horváth-Balogh Attila

Az eseményt a Gyümölcsoltó Boldogasszony római katolikus templomban és a községháza udvarán tartják. Horváth Győző polgármestertől megtudtuk: október 17-én, szombaton 10 órától szentmise lesz a templomban, melyet Puskás Antal pálos tartományfőnökkel koncelebrál Laczkó-Angi Gyula helyettes esperes.

Tizenegy órakor pedig megnyílik az érdeklődők előtt a községháza udvarán álló pálos kiállítóbuszban a Pálosan szép az élet című vándorkiállítás. A különleges, gördülő interaktív tárlat az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend életre hívójáról elnevezett Boldog Özséb Év jegyében a pálosok történetét, a közös, mindenki számára átélhető magyar és pálos örökséget mutatja be. A látogató egyebek közt bepillantást nyerhet fotók segítségével az 1950 előtti és 1989 utáni pálos életbe is.

A különleges autóbusz október 17-én 11-től 16, 18-án 10-től 16, 19-én 10-től 18 óráig, 20-án pedig 10-től 14 óráig lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában