elismerések és tisztújítás

2020.08.29. 07:00

A jövőben is Nagykanizsa fejlődéséért dolgozik a helyi vállalkozók szervezete

Tisztújító küldöttgyűlést tartott tegnap a Honvéd Kaszinóban a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara. A küldöttek tizenhárom fős új elnökséget választottak és újabb négy évre dr. Polay Józsefet bízták meg az elnöki tisztség ellátásával.

Horváth-Balogh Attila

Kitüntetettek és kitüntetők (balról): Szabó István, Szili Győző, Izer Norbert, Simon Péter, Balogh László, Harcz Lajosné, Cseresnyés Péter, dr. Polay József, Boros László, Petró Gyula, Anek Judit, Carlo Lamon, Ágoston Tibor, Horváth Ferenc, Wilheim Gábor Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

A rendezvényen a helyi politikai és gazdasági élet vezetőin kívül részt vett többek közt dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Izer Norbert, adóügyekért felelős államtitkár is.

A küldöttek újabb 4 évre megbízták dr. Polay Józsefet az elnöki feladatok ellátásával, az általános alelnöki tisztségre pedig Borsos Krisztinát (Hidrofilt Kft.) és Kovács Tamást (Szabadics Zrt.) választották. További alelnökök lettek Kalocsai Norbert (Nilfisk Kft.), valamint Kálovics Ferenc és Draskovics Szilárd egyéni vállalkozók. Arról is határoztak a küldöttek, hogy Joerg Bauert, a Tungsram Group elnök-vezérigazgatóját a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségébe, dr. Polai Józsefet pedig az MKIK kisvállalkozás-fejlesztési kollégiuma elnökének javasolják.

A küldöttgyűlés résztvevőihez elsőként Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő szólt, kiemelve: a kamara közreműködésével kidolgozott kormányzati támogatási formáknak köszönhetően az ország gazdasági-pénzügyi vonatkozásban nem került kilátástalan helyzetbe a pandémia miatt. Az említett támogatási rendszereket (adófizetési határidők kitolása, járulékcsökkentés, a béreket terhelő költségek mérséklése, stb.) Izer Norbert, adóügyekért felelős államtitkár ismertette, ő többek között arról beszélt: az említett intézkedések kedvező hatása nemcsak az adott időszakban éreztette pozitív hatását, hanem most, a gazdaság újraindításakor is.

Dr. Parragh László a cash-flow, azaz a vállalkozások pénzállományának naprakész tervezésének fontosságára mutatott rá, mert – mint mondta – ahol a válság mélypontján nem volt tartalék, ott „jött a lakat”. Balogh László polgármester beszédében arra tért ki: reményei szerint úgy országos szinten, mint Nagykanizsán tovább nő a jövőben az innováció szerepe. Dr. Polay József a nagykanizsai kamara elmúlt években végzett tevékenységéről számolt be, s kijelentette, hogy eztán is mindent igyekeznek megtenni azért, hogy a város fejlődjön és még élhetőbb legyen.

A beszédek után átadták az elismeréseket. Arany díszoklevelet kapott negyvenéves folyamatos vállalkozói tevékenységéért Harcz Lajosné kozmetikus, Anek Judit fodrász, Szili Győző, Simon Péter ortopéd cipész. Az Év Vállalkozása Díjat érdemelte ki a Meth Electric Transformers Kft. (a díjat Carlo Lamon ügyvezető vette át), a Z-Pannon Kft. Kft (Boros László ügyvezető) és a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. (Szabó István vezérigazgató). Az Év Vállalkozója Díjat Ágoston Tibor egyéni vállalkozó kapta.

A Nagykanizsai Kamarai Gazdaságfejlesztésért Díjat Petró Gyula (BWT Hungária Kft.) és Horváth Ferenc (Fa-Feri Kft.) vehette át. Kamarai Életmű Díj elismerésben részesült Wilheim Gábor és dr. Polay József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában