Visszatekintés

2020.02.17. 09:10

Halálos baleset, szélvihar és az ország legnagyobb napelemparkja – Mutatjuk az elmúlt hét zalai történéseit

Szokásunkhoz híven felelevenítjük a mögöttünk hagyott hét legfontosabb Zala megyei eseményeit.

zaol.hu

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Terepjáróval ütközött egy vasúti szerelvény Nagykanizsán, a sofőr életét vesztette

A Szombathelyre tartó személyvonattal ütközött egy terepjáró csütörtökön délelőtt, a Csengery út-Miklósfa közt lévő ipari terület melletti vasúti átjáróban. Az autó sofőrje elhunyt a balesetben. További részleteket ITT talál a tragikus kimenetelű balesetről.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Szélvihar tombolt Zalában: a Balaton kilépett a medréből

Fákat csavart ki, tetőket bontott meg a hétfőre virradóan hazánkra csapott orkán erejű szél. Reggeltől kezdve délig 60-70 km/órás sebességre erősödött a szél, és a zalaegerszegi repülőtéren dél tájt 102 km/órás széllökést is mértek az időkép internetes oldalon közzétett adatok szerint. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint kora délutánig fél száznál több esetben kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a vihar okozta károk felszámolására. A Ciara Zala megyére gyakorolt hatásáról bővebben ITT olvashat.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Zalában épül az ország legnagyobb napelemparkja

Tavaly szeptemberben kezdődtek meg Bocfölde mellett az új, 24 megawatt teljesítményű napelempark kivitelezési munkálatai. Mint megtudtuk, a felvidéki magánszemélyek beruházásaként épülő, zöldenergiát termelő rendszer körülbelül egy hónap múlva kezdi meg működését. A közcélú hálózathoz való csatlakozás a Zalaegerszeg-dél alállomáson keresztül valósul meg. További információkat ITT talál, a körülbelül 15 ezer család teljes éves villamosenergia-fogyasztását fedezni tudó napelemparkról.

A kivitelező szerint egy hónapon belül megkezdi működését a 24 megawattos napelempark
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Befutott Zalaegerszegre a Göcsej intercity az első, modern IC+ kocsival

Új, magas felszereltségű IC+ vasúti kocsikat gyárt saját beruházásban szolnoki műhelyében a MÁV Start Zrt. A zalai megyeszékhelyre tegnap délelőtt befutó Göcsej intercity szerelvényébe is kapcsoltak egy ilyen korszerű járművet. IDE kattintva még többet megtudhat az új IC+ kocsiról.

Az új IC-kocsiba lépve kellemes környezet, magas felszereltség fogadja az utazóközönséget
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ingyenes wifizóna Zalaegerszeg belvárosában

A megyeszékhely belvárosában – az országban elsőként – közel egy kilométer átmérőjű ingyenes wifizónát avattak fel a hét folyamán. Írásunkat az eseményről IDE kattintva érheti el.

A sajtótájékoztató résztvevői (jobbról): Szász András, Balaicz Zoltán, Böjte Sándor és Bali Zoltán az ingyenes wifit tesztelik a városháza előtt
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Radó duplájával a ZTE legyőzte az Újpestet!

Szombaton újra hazai pályán kísérelhette meg pontjai számának gyarapítását a ZTE FC NB I-es labdarúgó csapata, melynek vendége az Újpest volt, amely hasonló céllal érkezett Egerszegre. A ZTE FC kispadján bajnoki találkozón is bemutatkozott a hét elején kinevezett új vezetőedző, Márton Gábor. Méghozzá győzelemmel, amiben a duplázó Radó András oroszlánrészt vállalt. IDE kattintva elmélyedhet a mérkőzés részleteiben.

Radó András oroszlánrészt vállalt a sikerből
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában