Régi idők asztalánál

2020.02.21. 12:00

A gasztronómia régebbi korairól dr. Bilkei Irén főlevéltárossal

Régi idők asztalánál, táplálkozás a középkorban címmel tartott csütörtökön előadást a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban dr. Bilkei Irén főlevéltáros.

Hajdu Péter

Régi idők asztalánál, táplálkozás a középkorban címmel tartott tegnap előadást a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban dr. Bilkei Irén főlevéltáros

Fotó: Katona Tibor

Napjainkban is nagy érdeklődés kíséri a gasztronómia történetét, a Lokálpatrióta Klub és a könyvtár rendezvényének előadója e történet régebbi korait idézte fel.

Régi idők asztalánál, táplálkozás a középkorban címmel tartott tegnap előadást a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban dr. Bilkei Irén főlevéltáros
Fotó: Katona Tibor

 

Előadásában a középkori ételek alapanyagairól beszélt, arról, hogy hogyan készültek a fogások, és mi került az emberek asztalára. Dr. Bilkei Irén szólt arról is, hogy milyen levéltári forrásokból ismerhetjük ezeket a gasztronómiai információkat, milyen korabeli szakácskönyvek, étlapok, receptek, illetve ábrázolások maradtak fenn az utókor számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában