Művészeti diáktalálkozó

2019.12.07. 13:00

Több kategóriában mérték össze tudásukat az iskolások Pacsán

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg az általános iskolában pénteken délután az Advent Fényei Megyei Művészeti Találkozót.

HP

Kézművességben asztali díszeket készítettek, képünkön a baki iskolások a kikelt búza tálkáját csinosítják Fotó: Pezzetta Umberto

A versenyt négy kategóriában, versmondásban, népdal­éneklésben, rajz és kézműves kategóriában hirdették meg, hagyományosan az adventi, karácsonyi témakört jelölve meg a megye különféle részeiről érkező általános iskolásoknak.

Kézművességben asztali díszeket készítettek, képünkön a baki iskolások
a kikelt búza tálkáját csinosítják Fotó: Pezzetta Umberto

– Huszonegyedik éve tart a művészeti találkozónk, és nem veszít a népszerűségéből. Ma huszonegy iskolából jöttek a csapatok, amelyekben több mint kétszáz tanuló indul valamelyik kategóriában – tájékoztatott Zsigmond Istvánné intézményvezető-helyettes.

Advent jegyében azonban nemcsak a versengő diákok készülődtek, hanem azok is, akik a pedagógusokkal együtt gyönyörűen feldíszítették erre az alkalomra az iskolát. Minden szint aulájában karácsonyfa vonzza a tekintetet, az ablakokon és a plafonról pedig kisebb-nagyobb fehér papírcsillagok lógnak. Mint az intézményvezető elmondta, két hete díszítettek már, s a csillagok több mint kétezer papírzacskó hajtogatása, ragasztása során öltöttek formát. A gyerekek versenyszámonként különböző termekbe vonultak, és késő délutánig ment a szavalás, éneklés, barkácsolás, majd uzsonnával vendégelték meg őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában