az I. világháború lezárultának 101. évfordulójára

2019.10.23. 07:00

Emlékezni hív az Aranykor Nagykanizsa polgári tömörülés

Közös megemlékezésre invitál minden városlakót az AK – Aranykor Nagykanizsa polgári tömörülés november 11-ére, az I. világháború lezárultának 101. évfordulójára a helyi központi temetőbe.

Horváth-Balogh Attila

A magát múlt- és értékmentőként meghatározó baráti kör szeretné, ha minden kanizsai lakos nevében egy-egy teamécses égne a hősi temető központi obeliszkje előtt. Az akció sikere érdekében az Aranykor gyűjtést szervez, melyre elsősorban teamécses-felajánlásokat várnak, bármekkora mennyiségben. Szeretnék, ha a város lakossága a nemes célért összefogva egyként mozdulna, hinne a közösség erejében és az önzetlen cselekvés természetességében. Várják továbbá önkéntesek jelentkezését is a mécsesek meggyújtásához, amit november 11-én, a délutáni órákra terveznek.

A felajánlott teamécseseket a 7-es elkerülőn lévő MOL-kúton és az olajtelepi Coop ABC-ben adhatják le az akció támogatói.

Az AK – Aranykor Nagykanizsa csoport nevét a legnagyobb közösségi oldalról ismerhetik az olvasók, melynek anonim szerzői riportjaikkal, ’80–90-es évekbeli fotóikkal és a várost bemutató cikksorozataikkal sok embert örvendeztetnek meg. Mostani és jövőbeni akcióikkal szeretnék a városlakókat aktivitásra ösztönözni és egy értékeket kedvelő, a városért tenni akaró, összetartó közösséget kovácsolni – a hajdani pezsgő aranykor mintájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában