Hírét viszik a városuknak

2019.08.16. 14:00

A kanizsai gólyalábasok visszajárnak az Ördögkatlan Fesztiválra

A Nagykanizsai Gólyalábasok idén is részt vettek az Ördögkatlan Fesztiválon.

Horváth-Balogh Attila

Kanizsai gólyalábasok Nagyharsány főterén Fotó: Halis-könyvtár

Czupi Gyula, a csapat vezetője, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója elmondta: 2012 óta járnak vissza a nagyharsányi központú, de például Beremendet és Villánykövesdet, illetve pincészeteket is érintő fesztiválra.

– A csoportunk annak idején azzal a céllal jött létre, hogy egy kifejezetten helyi hagyományt népszerűsítsen a városban, illetve a környéken – emlékeztetett Czupi Gyula. – De miután nem válhattunk a kanizsai események szerves részeivé, elkezdtünk messzebbre tekinteni, s így jött Kapolcs, a Művészetek Völgye, melynek évekig a vendégei voltunk. Sajnos azonban egy idő után eltömegesedett az a rendezvény, s akkor került képbe az Ördögkatlan Fesztivál, ahol a szervezők és az odalátogató turisták is megszerettek minket és a gólyalábazást.

Kanizsai gólyalábasok Nagyharsány főterén Fotó: Halis-könyvtár

Czupi Gyula jelezte: a fesztivál – melynek fővédnöke Törőcsik Mari és a néhai Cseh Tamás – kulturális seregszemlévé fejlődött, sok értékes programmal, színházi előadásokkal és mély beszélgetésekkel, a kínálatba pedig jól illeszkedik a gólyalábazás.

– A fellépéseinket a városi szignál elhangzása után kezdjük, s közben mesélünk is a nézőknek Nagykanizsáról, érdekes, értékes emberekről, a múltról, és persze magáról a gólyalábazásról is. Azaz: elvisszük a város hírét – tette hozzá az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában