Újabb beruházás

2019.07.17. 07:00

Saját erőből és támogatásból hozzák létre a közösségi teret Hahóton

A dél-zalai faluban a nyári hónapok során sem áll meg az élet. Újabb beruházás kezdődött el, amelynek nemcsak a község lakói, hanem a településre látogató vendégek is élvezhetik az előnyeit.

Szabó Zsófia

Tőke Gyula és Vöcköndi János közfoglalkoztatottak térkövezik a járdát

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy Hahót – közösen Börzöncével és Pölöskefővel – egy pályázat jóvoltából traktorral és különböző munkagépekkel gazdagodott. Azonban az infrastrukturális fejlesztések, eszközbeszerzések mellett hosszabb távon gyümölcsöző fejlesztések is történnek a faluban. A napokban újabb korszerűsítés kezdődött, a község „alsó-hahóti” részén lévő Kisboldogasszony-kápolnánál. Szabó Zsolt, Hahót polgármestere elmondta: a kegyhelyet és környezetét teszik rendbe.

Tőke Gyula és Vöcköndi János közfoglalkoztatottak térkövezik a járdát
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

– Fontos számunkra a műemlékek, szakrális épületek megőrzése, gondozása is. A 74-es főút melletti kiskápolnában heti rendszerességgel imádkoznak a hívek. Az épületen kisebb állagmegóvó javításokat végeztünk az elmúlt évek során. Ezúttal pedig a környezetét tesszük rendbe. A kápolnához térköves járdaszakaszt építünk, emellett pedig a kegyhely bejáratánál egy fogadóteret alakítunk ki. A kápolnával átellenben található önkormányzati területet egy kisebb közlekedőfelülettel kapcsoljuk össze, majd a jelenleg zöldesített, rendben tartott „házhelyen” közösségi és pihenőteret alakítunk ki, padokkal, egyéb díszelemekkel – részletezte Szabó Zsolt. Ahogy azt is: a legnagyobb munkát az elmúlt időszakban a tereprendezés jelentette. Ugyanis korábban a kápolnával szemközti terület gazos volt, tele elburjánzott növényzettel, valamint a régi épület maradványaival.

– A fejlesztési koncepció még 2017-ben, a Start munkaprogram egyik elemeként indult, az évek során pedig saját erőből is tettünk hozzá – folytatta a polgármester. – A térkövezésnél például fele-fele arányban fedezzük saját erőnkből és az állami finanszírozás révén a költségeket, így hozzávetőlegesen kétmillió forintba kerül a kivitelezés – mondta Szabó Zsolt.

A munkálatok már javában zajlanak, jelenleg a kis járdát építik a közfoglalkoztatottak. A tervek szerint a komplett beruházással heteken belül elkészülnek. A közösségi teret ünnepélyes keretek közt szeptemberben, Kisboldogasszony napján avatják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában