Oldtimer

2019.07.01. 07:00

A volt keleti blokk járműcsodái sorakoztak Zalacsében

A bemutatott autók és motorok mennyiségében s az érdeklődők számában is sikerült a volt keleti blokk országaiban gyártott járművek idei találkozóján felülmúlni az előző években mutatott érdeklődést. Vasárnap délután mintegy száz, zömében oldtimer korú gépcsoda sorakozott fel a vasútállomás melletti területen.

Gyuricza Ferenc

A zalaegerszegi Varga Sándor (középen) Dnyepr márkájú oldalkocsis motorkerékpárja volt a találkozó egyik legeredetibb, azaz változtatások nélküli járműve Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A találkozón ezúttal több olyan járműtípust is láthattak az érdeklődők, amely a korábbi rendezvényekről még hiányzott. A program főszervezője, a település polgármestere, Erdei Csaba elégedett volt a tapasztalatokkal.

– Ez már az ötödik év, hogy Zalacsében megrendezzük a volt szocialista országokban gyártott járművek találkozóját, s évről évre többen vagyunk – emelte ki. – Úgy tűnik, van igény a programra, jövőre talán már új, nagyobb helyszín után kell néznünk.

A zalaegerszegi Varga Sándor (középen) Dnyepr márkájú oldalkocsis motorkerékpárja volt a találkozó egyik legeredetibb, azaz változtatások nélküli járműve Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A találkozón ezúttal is rendeztek versenyeket, a motoros vezetéstechnikai vetélkedőt a zalaháshágyi Kollár Zsolt nyerte, de díjazták a legszebb, legidősebb és legeredetibb autókat, motorokat is. A legszebb járműnek járó díjat egy 1961-es Pannónia TLB motor és egy Csajka személygépkocsi tulajdonosa vehette át, a legidősebb felvonultatott motor egy 1951-ben gyártott Csepel, a bemutatott személyautók doyenje egy 1947-es Pobeda volt, míg a legeredetibb járműnek egy 1990-es Trabantot, illetve egy 1965-ös Dnyepr motort talált a zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában