Hetven éve született

2019.05.06. 07:00

Nagy Gáspárra, a Kossuth- és József Attila-díjas költőre emlékeztek Kanizsán

Hetven esztendeje született Nagy Gáspár. A Kossuth- és József Attila-díjas költő emlékére szombaton családias hangulatú ünnepséget szerveztek tisztelői.

Szabó Zsófia

Foricsekné Kovács Szilvia, Papp Ferenc és Papp Ferencné

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A megemlékezést a Deák téri háznál tartották, ahol gyermekkorában sok időt töltött a bérbaltavári származású költő, prózaíró. A rendezvényt Nagy Gáspár gyermekkori barátja, Papp Ferenc, a Nagykanizsai Városvédő Egyesület alelnöke, a HSMK nyugalmazott igazgatója szervezte. Beszédében elmondta: a napokban számos településen megemlékeznek a költő 70. születésnapjáról.

Foricsekné Kovács Szilvia, Papp Ferenc és Papp Ferencné

– Nekünk, kanizsaiaknak is jelentős ez a nap, mert Nagy Gáspár több szállal kötődött városunkhoz. Fiatalkorában több nyarat itt töltött nagynénje házában, felnőttként is gyakran visszatért Kanizsára. Nemcsak emlékezni, de emlékeztetni is fontos kortársainkat a költő szellemi-politikai feladatvállalására, magyarságféltő közéletiségére, emberi és írói nagyságára. Versesköteteit ne csak ünnepnapokon emeljük le a könyvespolcról, hanem hétköznapokon is – fogalmazott Papp Ferenc.

A koszorúzás után Foricsekné Kovács Szilvia elénekelte Nagy Gáspár két kedvenc népdalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában