Versek Utassy emlékére

2019.04.23. 09:00

Harmincnégy diák vett részt az idei szavalóversenyen Rédicsen

A költészet napja alkalmából kilencedik alkalommal rendezték meg a helyi Móra Ferenc Általános Iskolában a Versünnep szavalóversenyt.

Korosa Titanilla

Utassyné Horváth Erzsébet előtt (balról) Ferecskó Máté, Heller Bálint, Pusztai Eszter és Tüske Hanna

Fotó: Korosa Titanilla

A viadalt a faluban élt Kossuth-díjas költő, Utassy József emlékére rendezik meg évről évre. Ez alkalommal a térség öt általános iskolájából 34 vers­mondó tanuló érkezett.

A zsűri elnöke Utassyné Horváth Erzsébet, a költő özvegye volt, mellette Szekeres Frigyesné, az Utassy Versmondó Kör tagja, illetve Soós József költő értékelte a gyerekek produkcióját. A versmondók hagyományosan Utassytól, illetve a Kilencek költőcsoport tagjainak művei közül választhattak költeményt, amit egymás és a zsűri előtt szavaltak el. A versmondó versenyre mind a nyolc évfolyamból nevezhettek, s eredményt is több korcsoportban hirdetett a zsűri.

Utassyné Horváth Erzsébet előtt (balról) Ferecskó Máté, Heller Bálint, Pusztai Eszter és Tüske Hanna
Fotó: Korosa Titanilla

Az 1–2. évfolyamosok közt első helyet ért el Heller Bálint (Rédics, Móra-iskola), a 3–4. évfolyamon Pusztai Eszter (Lenti, Arany-iskola), az 5–6. évfolyamon Ferecskó Máté (Lenti, Vörösmarty-iskola), a 7–8. évfolyamon Tüske Hanna (Rédics, Móra-iskola), illetve további 12 versmondó részesült könyvjutalomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában