ünnepség

2019.03.10. 18:09

Versekkel és dalokkal köszöntötték az időseket Iklódbördőcén

Együtt énekelt a közönség a helyi dalkörrel a szépkorúak jó hangulatú ünnepségén.

KT

A 93 éves Császár Sándort köszönti Cservák Andrásné a Vöröskereszt alapszervezete nevében Fotó: Korosa

Az önkormányzat és a Vöröskereszt helyi alapszervezetének tagjai közösen rendeztek ünnepséget a település nyugdíjas lakóinak. A programra Sabján Krisztián polgármester két verssel is készült, hiszen nőnap alkalmából a hölgyek külön figyelmet kaptak.

– Ezt a napot érdemes arra szánni, hogy kapcsolatot teremtsünk egymással, a szomszédokkal, az ismerősökkel, hiszen egyre kevesebb a személyes kapcsolat a mai világban, az erő pedig az összefogásban van – hangsúlyozta a polgármester.

A rendezvényen Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

A 93 éves Császár Sándort köszönti Cservák Andrásné a Vöröskereszt alapszervezete nevében Fotó: Korosa

– A nemzedékek egymásra vannak utalva, de ha nem együtt élnek és az örökséget az idősebb nemzedék az utánuk következő korosztálynak nem adja át, akkor valami felbomlik, eltűnik – mondta Cseresnyés Péter. – Egy-egy ilyen ünnepségnek, mint a mai, az is a jelentősége, hogy meg kell köszönni az idősebb korosztálynak azt a munkát, melyet életükben végeztek, és példaként kell állítani az utánuk következőknek.

Ezután Kulman Ferencné, a Vöröskereszt helyi alapszervezetének vezetője szólt az ünnepeltekhez, majd a szereplők verses műsorát és a Cserta Dalkör dalait követően köszöntötték a település legidősebb lakóit: a 96 esztendős Tóth Gyulánét, aki egészségi állapota miatt nem vett részt a rendezvényen, illetve a 93 éves Császár Sándort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában