Évforduló

2019.02.25. 07:00

Másfél évtizede alakult meg a Szepetneki Nefelejcs Egyesület

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte szombat délután a Szepetneki Nefelejcs Egyesület a Királyi Pál ÁMK-ban.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Szakony Attila

Az évfordulós ünnepségre meghívták a barátokat is, így a születésnap egyben nyugdíjas művészeti csoportok kulturális találkozója is volt. Így fellépett többek közt a Fűzvölgyi Dalostársak, a horvátországi Veseli Zbor (Vidám kórus), a Sormási dalárda, valamint a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Egyesület énekkara.

 

– Egyesületünk mint nyugdíjasklub alakult meg 52 fővel 2004 januárjában – idézte fel köszöntőjében Grabant Jánosné, a Szepetneki Nefelejcs Egyesület vezetője. – Egy év múlva történt meg a bírósági bejegyzés, így váltunk egyesületté. Dr. Szabó Erzsébet, a Zala Megyei Érdekvédelmi Szervezet akkori elnöke kérésére 2005 márciusában rendeztük meg első megyei szintű rendezvényünket. Ezen mutattuk be első hagyományőrző műsorunkat, mely a régi lakodalmak világát idézte meg. Nagy sikert arattunk, abban az évben szinte minden hétvégén volt meghívásunk. Az elmúlt 15 évben rengeteg élménnyel gyarapodtunk, és sok-sok barátság szövődött. De sajnos sokan el is távoztak közülünk – emléküket megőrizzük. Számos elismerést is kaptunk, köztük miniszteri kitüntetést, erre vagyunk a legbüszkébbek.

A Szepetneki Nefelejcs Egyesületet a polgármester, Vlasicsné Fischl Timea köszöntötte, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke, Pácsonyi Imre és alelnöke, Balogh István pedig emléklapot és virágcsokrot nyújtott át Grabant Jánosnénak s rajta keresztül az egyesület valamennyi tagjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában