Átvették

2018.12.10. 08:00

Gépjárműfecskendővel gazdagodott a zalalövői önkéntes tűzoltó egyesület

Jelentős előrelépést jelent a város tűzbiztonságának növelésében az a felújított gépjárműfecskendő, amelyet szombaton vehetett át a helyi önkéntes tűzoltó egyesület Zalalövőn.

Gyuricza Ferenc

Vigh László a gépjárműfecskendő átadásán Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Az eseményen a Zala és Vas megyei katasztrófavédelmi szervek vezetői mellett Vigh László országgyűlési képviselő és Pintér Antal polgármester is beszédet mondott. Vigh László arról beszélt, hogy Zalalövő földrajzi elhelyezkedése miatt mind Zalaegerszegtől, mint a területileg illetékes Körmendtől viszonylag távol fekszik, ezért is fontos, hogy legyen helyben egy olyan jármű, amelynek segítségével a helyi önkéntes tűzoltó egyesület hatékonyan dolgozhat.

Vigh László a gépjárműfecskendő átadásán Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A most átadott gépjárműfecskendőt Egri Gyula ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mutatta be. Mint mondta, amikor az autót 1995-ben a nagykanizsai tűzoltóság megkapta, akkor a legmodernebb technikának számított az országban. Hat személy és két köbméter víz szállítására alkalmas, szivattyúja percenként 2500 literes teljesítményre képes, s mind a tűzoltás, mind a műszaki mentés szempontjából rendelkezik azzal a felszereléssel, amely a hatékony beavatkozáshoz szükséges.

Pintér Antal, Zalalövő polgármestere az ünnepségen a döntéshozóknak mondott köszönetet a felújított jármű átadásáért, s egyben arról is beszélt, hogy az önkéntes egyesületnek nagyon jó kapcsolata van a körmendi hivatásos tűzoltókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában