Speciális technikával

2018.07.29. 09:00

Mintegy 470 millió forintból újul meg a nagypáli–kispáli bekötőút

Jó ütemben halad a munka, s nem látszik veszélyben az október 6-i befejezés – állapította meg tegnap az érintettekből álló stáb a 74-es főútról Nagypáliba, onnét Kispáliba vezető bekötőút 470 milliós felújításának ellenőrzésén.

Fincza Zsuzsa

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, aki a körzetébe tartozó útfelújításokat rendszeresen szemügyre veszi, kiemelte: a leendő autóipari tesztpálya emeli a térség jelentőségét, kedvező hatását a falvak is élvezik majd, s a jó minőségű úttal a terület értéke is tovább emelkedik.

Köcse Tibor, Nagypáli polgármestere elmondta, hatalmas forgalom bonyolódik a falun is áthaladó úton, azt használják a kutasi almásba, a közeli csirketelepre igyekvő kamionok, a helyközi autóbuszok, s arra közelítenek többek között az AquaCitybe igyekvők is. Az út az évtizedek során eléggé elhasználódott, hiszen anno nem ekkora terhelésre épült.

Jó ütemben halad a Nagypáli bekötőút felújítása – derült ki a tegnap végzett ellenőrzés alkalmával. A képen (b–j) Mórocz József, a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója, Köcse Tibor Nagypáli, Horváth Zsuzsanna Kispáli polgármestere és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos Fotó: Fincza Zsuzsa

Horváth Zsuzsanna, Kispáli polgármestere hozzátette, mintegy a szóban forgó útfelújítás folytatásaként 71,5 millió forintos pályázatot nyertek a falu belterületi határától a közterületi határáig húzódó szakasz felújítására, s remélhetően sikerült forrást szerezni a fennmaradó 200 méter belterületi út rendbetételére is.

Vigh László ehhez kapcsolódva a közlekedők türelmét kérte amiatt, hogy a tesztpálya bejárata és az elkerülő út közötti szakaszt csak a kőszállítás befejezése után újítják majd fel.

Mórocz József, a beruházást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója beszámolt arról, hogy az útfelújítást speciális, újrahasznosító technikával végzik, a felmart régi aszfaltot és a követ alapként felhasználják. Az út két új aszfaltréteget kap, s kiépítik a vízelvezető árkokat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában