Kerekasztal

2018.02.12. 09:00

A Kis-Balaton körüli polgármesterek találkoztak Zalamerenyén

A Kis-Balaton környéki települések vezetői szombaton kerekasztal-beszélgetésen az év kihívásairól tárgyaltak.

Benedek Bálint

Manninger Jenő (középen) a polgármesterek gyűrűjében

Fotó: Szakony Attila

A házigazda település polgármestere, Ódor László második alkalommal szervezte meg a találkozót, ugyanis úgy látja, hogy a térséget érintő pályázati lehetőségekről, a fejlesztésekről, valamint az együttműködésről érdemes beszélgetni.

- Ezúttal tíz települést invitáltunk az ankétra, az a cél, hogy továbbszőjük a kapcsolati hálót – tette hozzá. – Problémákat beszéltünk meg, célkitűzéseket egyeztettünk. Nemcsak rébuszokban beszéltünk, hanem aktuális, a mindennapjainkat meghatározó kérdéseket vitattunk meg, ami előremozdítja a települések fejlődését.

Ódor László elmondta: lehet jelentkezni a vidékfejlesztési programra, s felhívta a figyelmet arra, hogy általában a konzorciumi pályázatok jelentősebb támogatásban részesülnek.

Az egyeztetésen a kisebb falvak vezetői mellett Zalakaros polgármestere, Novák Ferenc is részt vett.

- A térség egyik fontos lehetősége a turisztikai fejlesztésekben rejlik – mondta. – Ha minél tágabb körben próbálunk közösen fejleszteni, az megsokszorozza a lehetőségeket. Az összefogással csak előnyök járnak, és nyilvánvalóan ötleteket, fejlesztési lehetőségeket is hallhatunk, ami a fürdőváros lehetőségeit is bővítheti.

A tanácskozás Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője szerint is lényeges, hiszen konkrét kérdésekre keresi a megoldásokat.

Manninger Jenő (középen) a polgármesterek gyűrűjében
Fotós: Szakony Attila

- Zalakaros dinamikus fejlődése mellett fontos, hogy a környékbeli falvak is előreléphessenek – szögezte le. – Kitűnő eredményeket érnek el a borászat terén. A Kis-Balaton egyébként is kiváló turistacélpont, de van itt még lehetőség. A természetvédelmi előírások betartása mellett lehetne növelni a látogatottságát, jobban megismerhetővé tenni a térséget, és fontos, hogy a környéken a horgászat megfelelően biztosítva legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában