Buli

2017.12.30. 08:00

Nagyszerű volt a hangulat a gutorföldei Káposztafesztiválon

A karácsonyt levezették, a szilvesztert pedig felvezették tegnap a településen a káposztafesztivál résztvevői.

Korosa Titanilla

A szervező egyesület tagjai székelykáposztát és forralt bort is készítettek. Balról Belső András, mellette Novotnik Mihály Fotó: A szerző

Idén sem maradtak rendezvény nélkül a helyiek és a programhoz csatlakozó környékbeliek. Az Együtt Gutorföldéért Hagyományőrző és Kulturális Egyesület megrendezte a két ünnep között szokásos káposztás ételek fesztiválját. A szervezők hagyományosan ez alkalommal is meghívták a látogatókat egy-egy tál ételre. A szabadtéri színpadnál kora délutántól gyülekeztek a csapatok és a vendégek. A legtöbben székelykáposztának álltak neki, de készült hagyományos csülkös-babos, és húsgombócos is, míg mások toros káposztát főztek. Akadtak olyan csapatok, akik tovább bolondították a káposztás ételeket. Rotyogott a bográcsokban töltött káposzta és annak hajdúsági változata is, amit kaporral ízesítettek.

A szervező egyesület tagjai székelykáposztát és forralt bort is készítettek. Balról Belső András, mellette Novotnik Mihály Fotó: A szerző

Az idei fesztivál új elemmel bővült. Az étkek mellé forralt bort is készítettek a csapatok, amit aztán a szakértő zsűri bírálatnak vetett alá. A legjobb ízűnek talált három ital készítői díjat nyertek. A falu kemencéjébe is befűtöttek a fesztivál idejére, bárki elkészíthette benne a káposztás ételhez való kenyeret, langallót, de volt, aki rétest sütött, illetve krumpliprósza és rakott káposzta is szerepelt a felhozatalban.

Miközben az ételek és italok készültek, elkezdődött a fesztivál zenei programja is. Először a Rox zenekar lépett színpadra, majd a TMK Rock Band tartott nyilvános próbát kifulladásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában