Vádemelés

2024.04.12. 08:22

Elköltötte az adóhatóságtól tévesen utalt pénzt

A potya pénznek azonban hiába örült a 40 év körüli zalaegerszegi nő, mert büntetőeljárás indult ellene, ebben nemrég született vádirat, melynek lényegét dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője ismertette.

Arany Gábor

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Eszerint az ügyben vádlottá lett zalaegerszegi nő fiának bankszámlájára az adóhatóság tévesen utalt 1.188.001 forint adókedvezményt. A bankszámla felett törvényes képviselőként rendelkező anya 2023. május 17-én elutalt 1.180.000 forintot a saját bankszámlájára, ily módon a hozzá tévedésből került idegen dolgot jogtalanul eltulajdonította. Mivel a számlára tévedésből került pénzt – még a maradékot sem, 8000 forintot – nem utalta vissza a NAV-nak, az adóhatóság 2023. június 12-én írásban felszólította a tévesen kiutalt pénz visszafizetésére 8 napon belül, de ennek a nő nem tett eleget, így a jogtalan elsajátítással okozott kár nem térült meg.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a nővel szemben tévedésből hozzá került idegen dolog jogtalan eltulajdonításával vagy nyolc napon belül történő vissza nem adásával elkövetett jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat és pénzbüntetés kiszabását indítványozta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában