Vádemelés

2023.12.20. 08:09

Lopni akartak, de nem jártak sikerrel

Kifogott a betörőn az ajtó, ezért üres kézzel távozott, de tette miatt hamarosan bíróság vonja felelősségre.

Arany Gábor

Kifogott az ajtó a betörőn

Fotó: Ügyészség

A nemrég vádemelésig jutott büntetőeljárásról dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség sajtószóvivő-helyettese adott tájékoztatást. 
A büntetőügy elsőrendű vádlottja, egy Lentiben élő 29 éves férfi tudomást szerzett arról, hogy Kálócfán lakó ismerőse nagyobb összegű pénzt tart a házában, és hogy az illető építőanyagot is kínál eladásra. Az információt megosztotta 26 éves szombathelyi nőismerősével _ az ügy másodrendű vádlottjával _, majd együtt elhatározták, hogy a kálócfai házból pénzt lopnak. Ennek érdekében építőanyag vásárlási szándékot színlelve odatelefonáltak és kipuhatolták, hogy 2022. november 3-án délelőtt nem lesz otthon a lakó. A pár ezek után már 2022. november 2-án este Kálócfára utazott, hogy körülnézzenek a kiszemelt házánál, majd hazatérve egyeztették az elkövetés részleteit. Ennek megfelelően másnap hajnalban bejártak személygépkocsival a kiszemelt ház melletti füves területre, és onnét közösen figyelték, mikor távozik a lakó a házból. Amint ez megtörtént a fiatal férfi megpróbálta a ház bejárati ajtaját erővel benyomni, miközben társa figyelt, nehogy lebukjanak. A férfi a bejárati ajtót többszöri próbálkozásra sem tudta benyomni, de a tok egyik fele a falból kiszakadt, a vakolat lehullott és az ajtó üvege kitörött. Mivel az ajtó nem engedett, a kitört ablakon pedig nem tudott a házba bemászni, feladta próbálkozást, és az autóval hazautaztak. 
Az ajtóban közel 80 ezer forint kár keletkezett.
A Lenti Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat, melyben a különös visszaesőnek számító férfira börtönbüntetés kiszabására, míg a bűnsegédnek minősülő nővel szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában