Kétezer dobozzal foglaltak le a pénzügyőrök

2023.09.06. 18:35

Autóbuszos kiránduláson csempészett cigarettát

Tárgyalás mellőzésével született ítélet az ügyben.

Arany Gábor

Illusztráció

Fotó: ZH Archívum

Olaszországba akart cigarettát csempészni az idegenvezető, de lebukott. Az egerszegi törvényszék közlése szerint a büntetőeljárásban tárgyalás mellőzésével született jogerős ítélet. Ennek előzményéről annyi tudható, hogy a csempészet miatt vádlottá lett moldáv állampolgárságú nő  idegenvezetőként dolgozott a férjével közösen vezetett vállalkozásnál, amikor 2022. szeptember 9-én – a cég buszával, egy turistacsoport tagjaként – Moldovából Olaszországba tartottak. A járművet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei Letenye közelében ellenőrizték, és 9 darab kartondobozban adózatlan dohánytermékeket találtak, melyeket az asszony a magáénak vallott. A termékek eredetét, a birtokban tartás jogszerűségét a nő nem tudta igazolni. A csempészettel az állami költségvetésének 2,8 millió forint vagyoni hátrányt okozott. Az összesen kétezer doboz magyar zárjegy nélküli, moldáv zárjegyes cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták. 

A nőt a Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével ítélte el a költségvetési csalás bűntette miatt és 360 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte jogerősen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában