Múltidéző

2023.08.19. 15:00

Zalában hallottam – berúgott, majd rendőrökre támadt a zalaegerszegi férfi

„Zalában hallottam” múltidézőnkben korábbi járásbírósági ítéletekből szemezgetünk.

Zaol.hu

Forrás: Fortepan / Bojár Sándor

K. János zalaegerszegi lakos március 10-én délután szórakozni indult a belvárosba. Az este folyamán elfogyasztott bor mennyisége pedig valószínűleg nagy szerepet játszott abban, hogy esti cselekedeteiről később a bíróság előtt kellett számot adnia…

Az 1978. májusában megjelent újságban így írtunk róla:

„Fél kilenc körül a Rákóczi úton a járdán az Arany Bárány felé tolta kerékpárját. Dülöngélt, énekelt, míg két önkéntes rendőrrel nem találkozott, akik figyelmeztették, hogy ne a járdán tolja a kerékpárját. K. Jánost nemcsak felbőszítette a jóakaratú figyelmeztetés, hanem durván nekitámadt az önkéntes rendőröknek, szidalmazta, löködte őket és kerékpárját az utcára tolta, felszállt rá, majd leesett. A történtekre figyelt fel a közelben szolgálatot teljesítő rendőr, aki igazoltatásra szólította fel K. Jánost. A magáról megfeledkezett férfi nem veszítette támadókedvét, őt is szidalmazta, feléje ütött.”

Két rendbeli, hivatalos személy elleni erőszakért és közlekedési vétségért 10 hónapi fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a zalaegerszegi járásbíróság, mellékbüntetésként két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában