Levágta lábáról a nyomkövetőt

2023.08.21. 08:42

Elszökött az embercsempész

Németországig jutott az elkötött autóval.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: FOTOKITA

Eszteregnyétől Németországig menekült az embercsempész, miután levágta lábáról a nyomkövetőt - hamarosan bíróság dönthet az ügyében. A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Németh Eszter, a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint a 43 éves zalabaksai  férfi ellen embercsempészés miatt folyt büntetőeljárás, melyben bűnügyi felügyelet alatt állt, ezért Eszteregnye község területét nem hagyhatta el, ennek ellenőrzésére nyomkövető lábbilincset kellett hordania.

A férfi azonban 2023. február 3-án levágta a bokájára rögzített, a mozgását felügyelő eszközt, majd egy eszteregnyei ingatlan udvarában talált, nyitva hagyott személygépkocsival elmenekült. A férfi ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki, valamint elrendelték a gépkocsi körözését is, és ez alapján Németországban az autót a rendőrök ellenőrzésre meg akarták állítani, de a férfi továbbhajtott. Menekülése közben azonban balesetbe keveredett, ezért gyalogosan menekült tovább, de a német rendőrök elfogták és a magyar rendőrségnek átadták.

A többszörös visszaesőnek számító, azóta letartóztatásba került férfivel szemben a Nagykanizsai Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége és jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat, büntetésként fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában