Több mint 400 versenyző, 100 csapat

2023.07.20. 19:00

Zalai sikerek az országos tűzoltóversenyen

A hétvégén Miskolcon rendezték meg a XI. Országos Ifjúsági és a X. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyt, ahol több mint 400 versenyző, 100 csapat mérte össze tudását és ügyességét. A versenyen a Körzeti Tűzoltó Egyesület Letenye ifjúsági csapata is részt vett, és kiváló eredményt ért el: összetett 4. helyezést szereztek a 24 induló ifjúsági csapat között. A tartalékversenyzőkből összeállított második letenyei csapatnak sem kellett szégyenkeznie, hisz ők az 5. helyen végeztek. - tájékoztat a Zala Vármegyei katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Zaol.hu

A versenyen nem csak a tíz fős letenyei ifjúsági csapat képviselte Zala vármegyét, hanem a teljes bírói gárda mintegy negyedét kitevő 13 zalai versenybíró is, akik felügyelték a versenyszámokat és értékelték a teljesítményeket. A versenybírók között voltak tűzoltók, önkéntes tűzoltók és tűzoltósportolók is. 

A verseny célja az volt, hogy népszerűsítse a tűzoltósportot, fejlessze a tűzoltók fizikai és szellemi állóképességét, valamint erősítse a tűzoltók közötti összetartást és barátságot. Az ifjúsági versenyszámok között volt a 75 méteres akadálypálya és négyszáz méteres váltófutás, a hagyományos tűzoltó versenyen pedig oltási gyakorlat, valamint váltófutás. A versenyzőknek nem csak gyorsnak és ügyesnek kellett lenniük, hanem jól is kellett együttműködniük csapattársaikkal.

A versenyen részt vevő minden csapatnak gratulálunk, különösen a zalai ifjúsági csapatnak és versenybíróknak. - írja a katasztrofavedelem.hu.

Büszkék vagyunk rájuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában