Érzéstelenítés nélkül égette ki az azonosító számot

2023.06.30. 08:26

Meglovasította az egymillió forintot érő lovat

Arany Gábor

A tolvaj kiégette az azonosító számot

Forrás: Ügyészség

Fotó: ZVF

Lótolvaj ellen emeltek vádat, a fiatal férfi kiégette az azonosító számot szerzeménye lábából, ezért állatkínzás miatt is felelősségre vonják. A nemrég vádemelésig jutott történetről a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter adott tájékoztatást. E szerint a történtek miatt vádlottá lett 27 éves gyűrűsi férfi 2022 februárjában nyolc különböző helyen vágott ki,  tulajdonított el akácfát, összesen több mint 8 köbmétert vitt haza, közel 135 ezer forint kárt okozva a fák nyolc tulajdonosának.  Tavaly júniusában pedig egy gyűrűsi lótenyésztő területéről  kisteherautóval szállított egy Hucul fajtájú, egymillió forint értékű lovat azért, hogy eladja. Ennek érdekében, hogy a ló eredete ne derüljön ki, az állat hátsó lábán az azonosítását szolgáló számot  felforrósított kapával, érzéstelenítés nélkül, szakszerűtlenül, tenyérnyi részen kiégette. Ezzel a lónak ezzel indokolatlan és nagy mértékű fájdalmat okozott. A fiatal férfi a meglovasított ló szakszerű ellátásáról az égetést követően sem gondoskodott, ez pedig alkalmas volt arra, hogy a ló maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza és az állatnak különös szenvedést is okozott. 

A  gyűrűsi férfi ezt követően ismerősétől kért segítséget az állat értékesítéséhez, aki nem tudva annak eredetéről, segített abban, hogy az állatot másik lóra cserélje el. A ló ez után több cserén és eladáson esett át, mire a  rendőrök lefoglalták   és kiadták  eredeti tulajdonosának.
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette és állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a gyűrűsi férfivel szemben,  felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására téve indítványt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában