Vádirat

2022.11.15. 14:28

Olasz férfi gázolta halálra a rendőrt Csörnyeföldénél

Idős olasz férfi okozott halálos balesetet, ügyében nemrég született vádirat.

Illusztráció

Forrás: Pixabay.com

Az ebben foglaltak szerint az 1941-ben született olasz férfi 2021. május 5-én hajnalban Honda H-RV típusú személygépkocsi az M70-es autópályán, Szlovénia irányából Letenye felé tartott, utasként a feleségét szállította. Az autópálya csörnyeföldei pihenőhelyéhez közeledve az úttest mindkét oldalára kihelyezett 40 km/órás sebességkorlátozást jelző táblák mellett haladt el, a járműveket pedig ellenőrzés miatt terelték ki a pihenőbe. Az idős férfi a Hondával háromnegyed négykor a megengedett sebesség helyett 73-78 km/óra tempóval hajtott be a pihenőbe, ott egy jelzőtábla utasításának megfelelően balra kanyarodott. Ekkor észlelte, hogy a pihenőben az utat konténer zárja le, a parkoló sávban pedig kisbuszt ellenőriznek. A sofőr rájött, hogy megállás nélkül nem tud áthaladni a pihenőhelyen a konténer és a kisbusz miatt, ezért járművét jobbra kormányozta, hogy ne ütközzön a kisbusszal, ekkor viszont felhajtott a parkolósáv melletti magasított járdára, fékezés nélkül elütötte a kisbusz mellett álló rendőr főtörzsőrmestert és a közelében az ellenőrzésére váró albán férfit. A gázolás után a Honda fém lámpaoszlopnak, majd padnak ütközött, kidöntve azokat, ezt követően még átment a járda melletti sövényen is, végül fának ütközve állt meg. A Honda motorháztetején vitte magával a rendőrt, aki a megállás utána a füves területre zuhant, míg az albán férfi a kisbusztól hét méterre csapódott le a térköves parkolósávban. A baleset következtében a rendőr a helyszínen meghalt, az albán személy 8 napon túl gyógyuló súlyos, míg a Honda vezetője 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőr halála és a baleset között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg, szögezi le a vádirat.

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba közlése szerint az olasz férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában