Embercsempészet

2022.05.05. 15:09

Üzletszerűen csempészett embereket egy férfi, letartóztatták a zalai rendőrök

Üzletszerűen elkövetett embercsempészéssel gyanúsítják azt az ukrán férfit, akinek letartóztatást minap rendelte el a bíróság a kanizsai járási ügyészség indítványa alapján.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció / pixabay.com

A megyei főügyészségi sajtószóvivő, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a 25 éves ukrán  férfi tavaly áprilisban KIA személygépkocsit használva legalább öt alkalommal szállított Magyarországról Ausztriába  ismeretlen állampolgárságú, az Európai Unió területére belépésre, itt tartózkodásra jogosító engedéllyel nem rendelkező személyeket.  Emiatt tavaly június 22-én az egerszegi járásbíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. Litvániában hasonló bűncselekmények elkövetésének gyanújával 2021. június 29-én letartóztatták, büntetőeljárást indítottak ellene, majd  2022. április 29-én a magyar hatóságoknak átadták. A fiatal férfi hazánkban állandó lakással, vagy tartózkodási hellyel, valamint a megélhetését biztosító törvényes jövedelemmel nem rendelkezik. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, és így az eljárásban a jelenléte nem biztosítható, ezért indokolt a letartóztatás, szerepelt az indítványban, amivel egyező döntést hozott a nyomozási bíró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában