Vádemelés

2022.02.08. 17:15

Autókat fosztogatott és több százezer forint kárt okozott a kanizsai férfi

Nyitva hagyott gépkocsikat fosztogatott és több százezer forint kárt okozott az a fiatal férfi, aki ellen nemrég emeltek emiatt vádat.

Arany Gábor

Forrás: Pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr.Pirger Csaba által ismertetett történet  vádlottá lett főhőse  egy 25 éves nagykanizsai férfi tavaly január 3-án éjszaka a dél-zalai városban egy Suzuki Wagon R típusú személygépkocsiba jutott be, mert nem volt az autó lezárva.  A csomagtartóból ütvefúrógépet, fúrókalapácsot és különböző szerszámokat vett magához. A 83 ezer forintot érő zsákmányon  rövid úton  túladott 15 ezer forintért.  Másnap, január 4-ére virradóan  Nagykanizsán a Teleki utcai ABC mögött parkoló Ford Transit tehergépkocsinál próbálkozott, sikerrel, mert a bal első ajtó nyitva találta.  A járműből szerszámgépeket  vett magához és a 126 ezer forintot érő eszközöket  nem sokkal később 10 ezer forintért ért adta el.  Azzal is vádolják, hogy 2021. április 17-ére virradóan Nagykanizsán a Bartók Béla utcában egy Volkswagen Golf személygépkocsi csomagtartójából lopott el 400 ezer forintot meghaladó értékben szerszámokat, de még szemüvegeket is.  A fiatal férfi  az autóba a be nem zárt csomagtartó ajtaján keresztül jutott be,  de amíg bent az utastérben kutatott, a csomagtér fedele bezárult, ezt kinyitni már nem tudta.  Kijutása érdekében a vezető oldali ablakot kitörte, kimászott az autóból, majd újra kinyitotta csomagtartót és elvitt belőle mindent, amit talált.  Az innen eltulajdonított holmik egy része a büntetőeljárásban megkerült.  Még ugyanezen az éjszakán a Platán soron Ford furgonban nézett körül, mert a jármű oldalsó ajtaja  nem volt bezárva. Egyebek mellett láncfűrészeket, különböző alkatrészeket pakolt össze, és miután  a kocsiban megtalálta az indítókulcsot, úgy gondolta, nem gyalog viszi el a zsákmányt. A  kocsival elindult, de az előtte parkoló járműnek ütközött, ezért inkább visszatolatott és gyalogosan távozott a lopott holmikkal.

 

 

A fiatal férfi ellen a nagykanizsai járási ügyészség lopás és jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában