Frissen Zalából

2021.11.17. 14:00

A dubaji koronaherceget is lenyűgözte Hévíz

Hatalmas sikerrel mutatkozott be a zalai fürdőváros a Dubaji Világkiállításon, ahol a magyar pavilonban még a koronaherceg is elámult Hévíz látképén és megismert szolgáltatásain.

Péter B. Árpád

A dubaji koronaherceg (középen) ismerkedik a magyar pavilonnal Fotó: MTÜ

Az expó tizenöt legkülönlegesebb épülete közé beválasztott magyar pavilont már több mint százezren keresték fel, és ezzel az eredménnyel a legnépszerűbbek között tartják számon.

Az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincsét, annak kialakulását, történetét mutatja be, hangsúlyt helyezve gyógy- és termálvizeinkre, valamint a balneológiára is.

A dubaji koronaherceg (középen) ismerkedik a magyar pavilonnal
Fotó: MTÜ

A pavilonban helyet kapott kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, amelynek csúcspontja az egyedülálló látványt kínáló kupolaterem.

Mindez Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum dubaji koronaherceget is lenyűgözte, aki 40 fős delegációjával tett látogatást az épületben, amelyben a padlón a patakot imitáló dekoráció kíséri végig a vendégeket, s interaktív eszközökkel ismerhetők meg Magyarország neves fürdővárosai is.

Az akváriumot idéző, különleges fal érintésre megelevenedik, a Hévízi-tó gyönyörű látképe pedig testközelből tárul a látogatók elé. A nemzetközileg is közkedvelt hévízi installáció a koronaherceget is lenyűgözte, figyelmét felkeltette Hévíz városa mint turisztikai desztináció – számolt be a látogatás tapasztalatairól a Magyar Turisztikai Ügynökség, azt is megemlítve, hogy hazánké az első faszerkezetes épület, nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában