Frissen Zalából

2021.10.12. 17:00

Mentse meg a bringáját! Ingyenesen regisztrálhatja néhány zalai helyszínen

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai országos bűnmegelőzési program keretében várják a kerékpár-tulajdonosok jelentkezését az ingyenes regisztrációra.

police.hu

Fotó: police.hu

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai országos bűnmegelőzési program keretében várják a kerékpár-tulajdonosok jelentkezését az ingyenes regisztrációra – írja a police.hu.

Hazánkban évről évre több ezer kerékpárt tulajdonítanak el. Aki a „BikeSafe” program keretében regisztrálja a kerékpárját az adatbázisba, az nagyobb eséllyel láthatja viszont ellopott kétkerekűjét, mivel a nyilvántartási rendszerben rögzített adatok és információk segítségével beazonosíthatóvá válnak a biciklik, ami bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A regisztráció során lefényképezik a kerékpárt és egy biztonsági matricát is felragasztanak rá. A regisztrációt követően a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára hozzáférhető adatbázisba kerülnek.

Fotó: police.hu

A rendőrök várják azon kerékpár-tulajdonosokat, akik szeretnék kihasználni az ingyenes regisztráció előnyét. Ehhez mindenki hozza magával a következőket:

- kerékpárját,

- személyazonosító igazolványát,

- kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, garanciajegy, adásvételi szerződés).

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az alábbi időpontokban várják a program iránt érdeklődőket:

Zalaegerszegen:

2021. október 13-án (szerdán) 14-17 óra között a Szivárvány tér 1. szám alatt.

2021. október 14-én (csütörtökön), 15-17 óra között a Dísz téren.

2021. október 16-án (szombaton) 9-11 óra 30 perc között a Platán sor 8. szám alatti parkolóban.

Nagykutason:

2021. október 16-án (szombaton) 14:00 – 16:00 óra közt a sportpályánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában