Frissen Zalából

2021.10.18. 17:54

Kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása: mutatjuk a keszthelyi rendőrök drogfogásait

Három férfit vettek őrizetbe a keszthelyi rendőrök.

police.hu

Fotó: police.hu

A Keszthelyi Rendőrkapitányság eljárást indított egy 35 éves érdi férfival szemben, aki 2021. október 15-én este, egy vonyarcvashegyi apartmanban kábítószergyanús anyagot, feltehetően kokaint értékesített egy 40 éves balatongyöröki férfinek; akit nem sokkal később Gyenesdiás belterületén igazoltattak az egyenruhások. A rendőri intézkedés során alkalmazott ruházatátvizsgálás alkalmával a rendőrök a felsőruházatának zsebéből három darab műanyag, villámzáras tasakot találtak, benne fehér porral.

Fotó: police.hu

Az egyenruhások az apartmanban lefolytatott ellenőrzés során egy 34 éves zalaegerszegi férfinál, és egy 38 éves érdi nőnél további 7,45 gramm kábítószergyanús anyagot találtak. A rendőrök összesen 15,65 gramm kábítószergyanús anyagot, számítástechnikai eszközöket, pénzt foglaltak le.

Fotó: police.hu

A 35 éves értékesítőt a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták, előállították, majd kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartoztatásának indítványozására. Három társát pedig kábítószer birtoklása vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Fotó: police.hu

A hétvégén szintén a Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén, 2021. október 17-én délután a Zalavár községtől Balatonmagyaród felé vezető földes út mellett a rendőrök ellenőriztek egy 31 éves sármelléki lakost, aki kender növények virágát szedte le. A rendőrök a helyszínen 9 tő kifejlett kender növényt foglaltak le, majd adatgyűjtést követően a 31 éves férfi, és 27 éves sármelléki testvére lakcímén tartott kutatás során bruttó 3,6 kilogramm tömegű kendernövényt valamint, bruttó 6 gramm zöld növényi törmeléket foglaltak le.

A nyomozók a két férfit kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – írja a police.hu.

A rendőrség fel kívánja hívni a lakosság figyelmét a kábítószerek használatával kapcsolatos általános veszélyekre.

A kábítószerek használatának elsődleges kockázatai közé tartozik, hogy a felhasználók számára kezdetben még az ártalmatlannak tűnő szerek is nagyon hamar súlyos testi- és lelki függőséget okoznak, akik észre sem veszik, hogy cselekedeteiknek első számú mozgatórugójává a drogfogyasztás válik. Különösen veszélyes, hogy az utcán vásárolt illegális drogok összetétele ismeretlen a használó számára. A legtöbb szer tartalmaz olyan hígításra alkalmazott anyagokat, melyek egy része az egészséget közvetlenül, vagy közvetve veszélyezteti.

Tartja magát a tévhit, hogy marihuána származékok kevésbé veszélyesek, ugyanakkor a valóságban a szer használója, a tudatmódosító hatás miatt, elveszti az időérzékét és a mozgáskoordinációját, illetve szélsőséges hangulatváltozásokon megy keresztül, melyet gyakran depresszió követ, egyes fogyasztók esetében pánikrohamot is kiválthat. A THC rendszeres használata lelki függőséget eredményez, csökkenti a reflexeket, nagy mennyiségben hányást idéz elő; túladagolása halálhoz vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában