Frissen Zalából

2021.10.12. 13:00

Hamis görög vezetői engedéllyel szerzett magának valódi magyar jogosítványt a csömödéri nő

Hamis görög vezetői engedéllyel szerzett magának valódi magyar jogosítványt az a csömödéri nő, aki ellen emiatt nemrégen emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a csömödéri nő 2020. augusztus 25-én megjelent Lentiben a kormányablaknál, hogy gépjárművezetői engedély kiadását kérelmezze. Ehhez benyújtotta az egészségügyi alkalmasságát tanúsító orvosi szakvéleményt, valamint a görög hatóságok által 2019. április 12-én kiállított B-kategóriára érvényes vezetői engedélyt. Az okiratok alapján elkészült a magyar vezetői engedély, amit a nő Lentiben a kormányablakban át is vett. Ezzel egyidejűleg a közhiteles okmánynyilvántartásban rögzítették, miszerint az új vezetői engedélyt a görög jogosítvány adatai alapján állították ki. Ezt követően a Belügyminisztérium közlekedési nyilvántartó osztálya ez év júniusában a leadott külföldi jogosítványt továbbította a görög hatóságok számára. Ekkor derült ki, hogy a csömödéri nő nem szerepel a görög nyilvántartásokban, az általa leadott vezetői engedélyen a kiállító hatóságot jelző első két számkarakter sem megfelelő, tehát a jogosítvány hamisítvány. Az is megállapítható volt róla, hogy pusztán az eredeti görög vezetői engedély utánzata, ami nyomtatóval készült, de nem is az eredeti okmányokra jellemző anyagokból.

A nő ellen a Lenti Járási Ügyészség közokirat hamisítás bűntette miatt emelt vádat.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában