Frissen Zalából

2021.08.03. 20:00

Fejbe rúgta idős, beteg nagyapját a zalai férfi

Idős, beteg nagyapját rúgta fejbe a fiatal férfi, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Fotó: illusztráció / piaxabay

A büntetőüggyé fajult konfliktus részleteiről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint a 23 éves férfi Egeraracsán él él együtt 77 éves nagyapjával. Az idős férfi mozgásszervi és daganatos betegségben szenved, lábszárfekélye miatt rendszeres otthoni szakápolásra szorul, a betegségei a mozgásában is korlátozzák.

A fiatal férfi 2020. június 20-án este a házuk konyhájában szóváltásba keveredett nagyapjával, és ennek hevében a neki háttal ülő idős férfit egy alkalommal, közepes erővel fejbe rúgta az orr és a jobb halánték táján. Az idős embert az egészségi állapota és idős kora súlyos fokban korlátozta abban, hogy a támadást elhárítsa. A rúgás következtében az orrcsontja eltört, a jobb oldali halánték tájékán zúzódást szenvedett el. A sérülések tényleges gyógytartama elérte négy hetet.

A fiatal férfi az idős koránál és egészségi állapotánál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozott személyt, közeli hozzátartozóját bántalmazta, és okozott nyolc napon túl gyógyuló sérülést. A fiatal férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

Képünk illusztráció / pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában