Frissen Zalából

2021.07.26. 18:00

Lopott, rabolt és erőszakoskodott is a fiatal eszteregnyei férfi

Minden alkalmat kihasznált a lopásra, az erőszaktól sem riadt vissza a fiatal férfi, az ügyben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Egyik falubeli áldozatához hajnali órában toppant be a 21 éves eszteregnyei azzal, hogy üldözik, majd amikor távozott, vette észre házigazdája, hogy elvitte mobiltelefonját. Ezt történt 2020. április 24-ére virradóan három óra tájt. Ezt megelőzően pár órával egy 88 éves, egyedül élő asszony lakásához ment és az ablakot nyitó nőnek azt mondta, hogy rendőr, pénzt hozott a részére, cserébe pedig egy csekket kell megírnia az eljárásról. Az arcát maszkkal eltakaró “rendőrt” a nő beengedte a lakásába. Bent a fiatal férfi közölte, 260 ezer forintot hozott, ezért a nő a pénztárcáját magához vette, amit “rendőr” kikapott kezéből és elvitte, benne az ötezer forinttal együtt.

A fiatal férfi máskor is visszaélt az alkalommal. Italozás közben ivócimborája két telefonját lopta el, majd elcserélte gépkocsira.

Előfordult, hogy ittasan tért be egyik falubelijéhez, akitől cigarettát kért, majd kihasználva vendéglátója figyelmetlenségét a ellopta 8500 forintját, öngyújtóját és a szivarkáját is. Ez után távozott a házból, de a házigazda a pénz eltűnését észlelve utána ment és az utcán követelte értékei visszaadását, mire a fiatalember többször ököllel mellkason ütötte.

A fiatal férfi élt az alkalommal 2020. március 13-án délután a nagykanizsai kórházban járva is. A neurológiai osztály kórtermében ellopta az egyik beteg mobiltelefonját, de távozását követően a beteg azonnal észlelte a lopást, és értesítette a kórház munkatársait, így telefont sikerült rövid úton visszaszerezni.

A férfi máskor bevetette a rendőr-trükköt. Tavaly augusztus 20-án hajnali fél kettőkor zseblámpával a ház ablakán bevilágítva, „rendőrség” felkiáltással riasztotta fel egy eszteregnyei idős nőt, aki felismerte a férfit, és kérdőre vonta, miként jutott be az udvarba.

A férfi erre közölte, hogy rendőr és 460 ezer forintot hozott az asszonynak, aki távozásra szólította fel hajnali látogatóját, de ő nem tágított. Közölte, ha nem engedi be, akkor betöri az ajtót, és akkor is bemegy. Amíg az asszony telefonon segítséget kért, a férfi az ablakon bemászott és konyhaszekrényben lévő tárcából ellopott 18 ezer forintot.

A férfi ellen rablás, kifosztás és többrendbeli lopás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség, közölte a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Jánky Judit.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában