Frissen Zalából

2021.06.17. 17:00

Intim képekkel zsarolva jutott pénzhez a zalai pár

Két-két év, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen a kanizsai járásbíróság azt a zajki nőt és élettársát, aki hamis internetes profil mögé bújva 1,4 millió forinthoz jutott.

Arany Gábor

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A történet kezdetekor 29 éves zajki nő Németh Róbert néven készített internetes közösségi oldalon profilt, majd megjelölte ismerősként zajki barátnőjét. Ezután Németh Róbertet barátnője figyelmébe ajánlotta.

Ennek hatására üzenetváltások kezdődtek – a férfi – és a barátnő között, amit az álprofilt létrehozó nő eleinte szórakoztatónak talált, ám később arra gondolt, pénzhez is juthatna ezzel. A beszélgetéseken rávette az ismerősét, hogy készítsen magáról fényképeket, köztük aktfotókat is.

Ezek elkészítésében segédkezett is gyanútlan áldozatának a zajki nő, aki röviddel ez után Németh Róbertként pénzt kezdett követelni. Arra adott utasítást, hogy a pénzt ő és 37 éves élettársa közvetítésével juttassa el Németh Róberthez, aki azzal fenyegetőzött, ha nem teljesül kérése, közzéteszi a nőről a fotókat, a férjét és gyermekét elrabolják, megölik.

A megzsarolt fiatalasszony 2018 márciusától 2019 végéig több alkalommal fizetett, illetve telefont, kandallót, szociális tűzifát, tabletet adott át a párnak, hogy juttassák el Németh Róberthez. A zsarolók ily módon közel 1,4 millió forinthoz jutottak.

Képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában