Frissen Zalából

2021.05.04. 15:58

Felirat, focipálya vált a jókedv áldozatává a nagykanizsai Csónakázó-tónál

Magukról megfeledkezett, az indulataikat rombolásban kiélő fiatalok ellene emeltek vádat nemrég.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A büntetőügyekről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást.

A hamarosan bíróság elé kerülő első történet eseményei 2020. szeptember 22-én este nyolc óra tájt zajlottak a nagykanizsai Csónakázó tónál ahová két felnőttkor határán álló fiatal férfi érkezett gyalogosan egy lány társaságában. Útközben elfogyasztottak hét deciliter gint és egy üveg pezsgőt. A tavat a hátsó gát felé haladva megkerülték, majd este tíz óra körül a kis híd felőli részhez érkezve átmentek arra a füves, nyitott területre, ahol a város tulajdonában lévő, vasállványzatra elhelyezett, nagyméretű, könnyűszerkezetes, 180 centiméter magasságú Nagykanizsa felirat található. A két fiatalember a reklámfeliratnál erejét fitogtatva hangoskodni, kiabálni kezdett, majd a feliratra felmásztak, illetve rugdosni, rongálni kezdték. A felirat elején az N betűbe hangos nevetések mellett többször belerúgtak, majd a rögzítést biztosító állványról közösen le is rángatták. Ennek következtében a rögzítést biztosító háló engedni kezdett és elszakadt. A rongálásban a betűre felkent vakolat, illetve a betűből kisebb darabok leváltak, a rögzítőháló leszakadt. A feliratban 53 ezer forint kár keletkezett, amely az eljárás során nem térült meg.

A vádirat megfogalmazása szerint a két fiatal kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A két fiatal ellen a kanizsai járási ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat.

A másik történet vádlottá lett főszereplői futballpályán drifteltek, és több tízezer forintos kárt okoztak a téli autós bemutatóval, a két sofőr ellen nemrég emeltek vádat.

Egy 35 éves miháldi férfi és 27 éves csurgói ismerőse 2021. január 8-án este hét óra után Miháldon, a művelődési háznál találkoztak össze, ahová Audi, illetve BMW típusú személyautóval érkeztek. Innen művelődési ház mögötti futballpályára hajtottak, és a frissen leesett hóval borított terület közepétől a 16-os vonaláig mindkét irányban a gépkocsikkal körkörös nyomokat hagytak, közben a füvet több helyen kikaparták, ezzel a pálya közel 80 százalékát megrongálták, okozva ily módon 90 ezer forint kárt.

A két férfi ellen nagykanizsai járási ügyészség rongálás miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában