Frissen Zalából

2021.04.16. 07:00

Lebuktak a csempészek a hosszúfalu-rédicsi határétkelőnél

Magyarországon keresztül szeretett volna hazájába eljutni az a két román állampolgárságú személy, akiket egy franciaországi ékszerüzlet kifosztásával gyanúsít a szlovén rendőrség. A 24 és 33 éves férfiakat a minap vették őrizetbe a hosszúfalusi határátkelőn.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A 24 és 33 éves férfiakat a minap vették őrizetbe a hosszúfalusi határátkelőn. A szlovén–magyar határt átlépni szándékozó két férfinél a szomszédos ország hatóságai több mint 600 olyan karórát, valamint megközelítőleg 700 darab egyéb ékszert találtak, amelyek eredetéről nem tudtak számot adni, illetve a beszerzésüket dokumentációval nem tudták bizonyítani.

A szlovén rendőrök az Európai Unió biztonságpolitikai iránymutatása szerint eljárva megállapították, hogy a körülbelül 200 ezer euró (mintegy 75 millió forint) értékű árucikkek egy franciaországi ékszerüzletben április elején elkövetett lopásból származnak, ezért a két férfit bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt őrizetbe vették.

Az egyik férfit mindemellett közlekedési bírsággal is sújtották, a jármű vezetőjének ugyanis nem volt érvényes jogosítványa. A lopott órákat és ékszereket a szlovén rendőrség azóta visszajuttatta Franciaországba, az árucikkek szállításához használt személyautót pedig lefoglalta.

Információink szerint a két román állampolgár vélhetően nem először tette meg ezt az utat, ugyanis helyismerettel rendelkeztek. Éppen azért próbáltak a hosszúfalu-rédicsi átkelőn belépni hazánk területére, hogy Letenyéig mellékutakon haladjanak tovább, s ezáltal elkerüljék azt a magyarországi kitereléses ellenőrzést, amely az M70-es autópályán, a csörnyeföldi pihenőnél zajlik.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában