tragédia

2020.11.17. 20:45

Embert és több kecskét gázolt egy mozdony Zalalövőnél – frissítve

Mozdony gázolt Zalalövőnél kedden este 8 óra után. A baleset a 86-os út felüljárója közelében történt.

KATVÉD, Gyuricza Ferenc

Elgázolt egy embert és több kecskét egy mozdony Zalalövőnél, a 86-os út felüljárója közelében. A helyszínre műszaki mentés céljából a körmendi hivatásos és a zalalövői önkéntes tűzoltókat riasztották – írja a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: GyF

Helyszíni információink szerint a szabadidőpark és a lakott rész között húzódó, Zalaegerszeg-Hodos vonalon történt a baleset, a helyiek által használt, nem hivatalos gyalogos átjárónál. A helyszínre érkeztek a tűzoltók és a vasút személyzete, valamint a rendőrség. Az áldozat egy 50 év körüli helyi férfi.

Fotó: GyF

Tudomásunk szerint a mozdonyvezető az állatok elgázolását észlelte. Amikor megvizsgálták a pályát, akkor látták, hogy emberi maradványok is fekszenek a sínek között, így előfordulhat, hogy az áldozatot egy korábbi vonat ütötte el.

Fotó: GyF

A pályaszakaszon a vasúti közlekedés fél 11 környéken indulhatott újra.

Fotó: GyF

Takács Tivadar, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a nyílt pályán történt baleset körülményeit a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában