vádemelés

2020.11.11. 08:29

A hajléktalanság fenyegette: csalt az idős kanizsai férfi

A hajléktalanság réme fenyegette azt az idős férfit, aki anyagi gondjai megoldása érdekében csalárd módszerre vetemedett.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatót. Eszerint a történtek kezdetén 86 éves nagykanizsai férfi 2018-ban eladta garázsát a szomszédjának, ekkor közölte vele, hogy befektetési céllal, magas kamat fizetése mellett kölcsönt szeretne felvenni. A szomszéd az üzlethez saját édesanyját ajánlotta kölcsönadóként. A személyes találkozásukkor az idős ember azt az ajánlatot tette az asszonynak, miszerint másfél millió forint kölcsön fejében rövid időn belül annak a dupláját fogja visszafizetni. Az üzlet megköttetett, a szomszéd édesanyja 2018. november 7-én azzal adta át a megbeszélt összeget a férfinak hogy, 2019. január 31-éig a dupláját fogja visszakapni tőle. Ezt a kötelezettségét a kölcsönvevő idős ember írásban is megerősítette. Arról azonban nem beszélt, hogy a kölcsön visszafizetésére nincsen reális lehetősége, mert az adósai ellen általa indított végrehajtási eljárások hosszú idő óta nem vezettek eredményre. Ráadásul egy vesztes perét követően a lakását kiürítve rövidesen át kell adnia egy cégnek, emiatt őt a hajléktalanság fenyegette. Az idős embernek a kölcsön felvételekor a pénz visszafizetésére biztosítékot nyújtva megtakarítása, befektetése, ingó vagy ingatlan vagyontárgya nem volt. Ezek után pedig a sem megállapodott határidőre, sem később a kölcsön összeget és a kamatot nem fizette meg. A vádirat megfogalmazása szerint a szándéka már a szerződés megkötésekor arra irányult, hogy a másik felet tévedésbe ejtve neki kárt okozzon.

A feltárt tényekre tekintettel a nagykanizsai járási ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat az idős férfi ellen.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában