Vádemelés

2020.03.31. 13:00

Fosztogatott, még fagyasztott malacot is lopott a vendéglőből egy gyenesdiási férfi

Vendéglátóipari és konyhai felszerelések adásvételéből jutott jövedelemhez az a harmincas éveiben járó gyenesdiási férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat, ugyanis a vádhatóság szerint az értékesített portékák egy részéhez betöréssel jutott hozzá.

Arany Gábor

A cégtörlések mellett a cégalapítási szám már-már stabilitást jelez Illusztráció: archív

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által kiadott tájékoztató szerint a munkahellyel nem rendelkező, a történtek idején 35 esztendős férfi 2018. év végétől kezdte a bezárt, téliesített, üzemen kívüli vendéglátóhelyek fosztogatását Keszthely környékén.

A vádiratba foglaltak értelmében 2019. február 20-án délelőtt megjelent egy gyenesdiási, felújítás alatt lévő üzletnél, amelynek étteremrészéből elektromos kisgépet és digitális kamerát vitt el. Ezzel 120 ezer forint kárt okozott.

Pár órával később Vonyarcvashegyen a Blonder Panziónál bukkant fel. Az épületből ipari teljesítményű kávéfőzőgépet, két italhűtőt és házi vízművet vitt magával, 430 ezer forintot meghaladó kárt okozva. Ugyanezen a napon, de már este a balatongyöröki Kilátó büfénél próbálkozott, feltörte a raktár oldalát és egy 100 ezer forintot érő ipari mosogatógépet lopott el.

Felkereste továbbá a Szépkilátónál a Nefelejcs falatozót is, a lakatok lefeszítésével bejutott a raktárhelyiségbe, de innen nem lopott el semmit. Ezután még végiglátogatott a Szépkilátóval szembeni büfésoron, és az egyik üzlet hátsó ajtaját fölfeszítette, majd a helyiségből egy garnitúra, felnire szerelt nyári gumiabroncsot, valamint két rozsdamentes mosogatótálcát, két virágtartó edényt és egy kalapácsot vitt magával.

Az idő tájt – már meg nem állapítható időpontban – megjelent Keszthelyen a Malactanya étteremnél, az ajtó befeszítésével bejutott az épületbe, majd felpakolt mindent, ami értékesíthetőnek tűnt számára: gázpalackokat, hűtőket, kávéfőzőt, olajsütőt, két tucat rozsdamentes edényt, de még két darab, egyenként 20 kilós fagyasztott, konyhakész egész malacot is. Ezzel közel 2,4 millió forint kárt okozott az elkövető.

A történtek miatt a férfi ellen a keszthelyi járási ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat – ismertette a megyei főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában