Eljárás indult ellene

2019.12.13. 15:00

Lebukott a hasiskendert termesztő kanizsai férfi

Családi házuknál termelt hasiskendert az a nagykanizsai fiatalember, akinek bűnügyi felügyeletét a bíróság pénteken rendelte el.

Arany Gábor

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba az ügyről beszámolva közölte, hogy a rendőrség által kedden elfogott 26 éves férfi a szülei birtokában lévő, de kizárólag általa használt szabadhegyi háznál ez év tavaszától hasiskendert termesztett, egy részét le is szüretelte. A rendőrök a lakóházban húsz csonk ilyen learatott kendert találtak, valamint kis és kifejlett növényeket, összesen 50 darabot, ezen kívül 1062 gramm kendervirágzatot, 800 gramm egyéb növényi kendertörmeléket foglaltak le. A szakértői vélemény szerint a lefoglalt zöld növényi anyag kábítószer-, azaz kannabisztartalmú.

Fotó: Illusztráció/Pixabay

A fiatalember ellen termesztéssel elkövetett kábítószer-birtoklás alapos gyanújával indult eljárás. A házkutatáskor digitális mérleg, simítózáras nejlonzacskók is előkerültek; valamint a nyomozók egy további személytől kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le, ami a gyanú szerint a 26 éves kanizsai fiatal embertől került hozzá. Az ügyészség előzetes letartóztatásra tett indítványt, de a bíró úgy látta, nem áll fenn a szökés, elrejtőzés veszélye, ezért elegendő az enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában