Magyar Köztársaság Bátorságért Érdemjel

2019.10.24. 17:50

Kitüntették a hős zalai rendőrt, aki életet mentett a Kis-Balatonnál

Kiemelkedő helytállás és bátor magatartás: néhány hónappal ezelőtt, ezekről az erényekről tett tanúbizonyságot a zalavári rendőr őrmester. Lukácsi Pétert, az október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából elismerésben részesítette dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Ujvári Klaudia

Dr. Pintér Sándor adta át az elismerést Lukácsi Péternek

Fotó: Belügyminisztérium

Lukácsi Péter története egészen ez év áprilisáig nyúlik vissza, amikor mélybe ugrott egy asszony a Kis-Balaton víztározójánál, s ő azonnal a segítségére sietett. A hőstettet követően részletesen beszámolt nekünk az eset körülményeiről.

Bátorságért Érdemjel

- Október 17-én jeleztek, hogy fel kell utaznom Budapestre, a Belügyminisztérium, majd pedig az Országos Rendőr-főkapitányság ünnepségére. Azt nem tudtam pontosan, hogy mit fogok kapni – ismertette az előzményeket Lukácsi Péter.

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 63., valamint a köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség hétfőn, 11 órakor vette kezdetét Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának beszédével. Ezt követően, dr. Pintér Sándor nyugállományú rendőr vezérezredes belügyminiszter adta át az elismeréseket, mások mellett Lukácsi Péternek, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, Keszthelyi Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi Osztály, Járőr és Őrszolgálati Alosztály járőrének Bátorságért Érdemjelet adományozott.

Dr. Pintér Sándor adja át az elismerést Lukácsi Péternek
Fotó: Belügyminisztérium

Papp Károly altábornagy Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgató pohárköszöntője után az Országos Rendőr-főkapitányság ünnepségére volt hivatalos, ahol ünnepi beszédet mondott dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány. Itt felolvasták a nevét, illetve közölték, hogy a Belügyminisztériumban kitüntették.

A Bátorságért Érdemjel
Fotó: Lukácsi Péter
Fotó: Lukácsi Péter

- Büszke vagyok arra, hogy ilyen fiatalon egy efféle rangos elismerésben részesültem, melyet a belügyminiszter úr adott át – foglalta össze érzéseit a díj birtokosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában