SMS-eket küldött a rendőrnek

2018.12.31. 07:00

Becsületsértés miatt emeltek vádat egy lovászi férfi ellen

Az intézkedő rendőrnek küldött sms-ek miatt vádat emelt nemrég az ügyészség egy lovászi férfi ellen.

AG

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség által kiadott tájékoztató szerint a rendőr főtörzszászlós körzeti megbízotti feladatokat lát el Lovásziban. E munkakörében több alkalommal intézkedett a 41 éves lovászi férfi és volt élettársa bejelentései alapján. Így legutóbb tavaly november 5-én ment ki, mert a lovászi férfi arról tájékoztatta, hogy a családi házába betörtek. A rendőr megállapította, hogy a házba előző napon az ajtó benyomásával a férfi volt élettársa ment be mégpedig a rendőrség értesítése és intézkedése mellett, hogy a saját vagyontárgyait magéához vegye, ezért sem bűncselekmény, sem pedig szabálysértés nem történt.

Ennek megállapítását követően az intézkedéséről rendőri jelentést készített. Néhány nap múlva a bejelentést tevő férfi szolgálati mobiltelefonján hívta fel a rendőrtisztet, és sérelmezte, hogy ő a volt élettársát arra biztatta, hogy nyugodtan menjen be a házba.

Ezt követően a férfi 2018. január 27-én a hivatali eljárása miatt több sms-t küldött a rendőrtisztnek a szolgálati telefonjára. Az üzenetekben azt írta: „Te mit avatkozol bele a mi dolgainkba? Elferdíted a feljelentéseket is. Foglalkozz a saját dolgaiddal. Szállj le rólam, de nagyon sürgősen, Jobban tennéd te is, ha leakadnál rólam. Korrupt, részrehajló vagy. Be is fogom bizonyítani.” „Megint a rendőrség mögé bújsz. Nem vagy fer. Emberként viselkedj!

Az üzenetek tartalma miatt büntetőeljárás indult. Az ügyészség álláspontja szerint az sms-ekben a rendőrtiszt szolgálati viszonya fennállása alatt, munkakörének ellátásával összefüggésben, hivatalos eljárása miatt közölt kijelentések alkalmasak voltak arra, hogy a rendőrtiszt becsületét csorbítsák.A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a férfi az üzeneteket küldő férfi ellen a lenti járási ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában